logo cuckoos nest

The Cuckoo's Nest

Nieuwezijds Kolk 6  •  Amsterdam


Met ingang van zondag 19 december 2021 zijn we weer volledig gesloten, waarschijnlijk tot 14 januari 2022.


Wij wensen iedereen toch fijne feestdagen en een gezond 2022.

Algemene informatie

Met ingang van zondag 19 december 2021 zijn we weer volledig gesloten.
Na beeindiging of bij verlichting van de corona-maatregelen hopen wij onze gasten weer te kunnen verwelkomen.

We gaan er van uit dat ieder de inhoud van de rest van de site zelf op zijn waarde kan schatten.

De darkroom

De darkroom van de Cuckoo's Nest is weer open. Ook hier gelden natuurlijk beperkingen vanwege Covid-19, maar als we het samen doen moet het lukken om een veilige omgeving te bieden.

De belangrijkste aanpassingen op het “Normale Normaal”:

  • De toegang is beperkt tot een maximaal aantal personen (op basis van de ervaringen kan dit aantal aangepast worden)
  • Met het betreden van de darkroom vervalt je plaats in de bar.
  • Er geldt een looproute in de darkroom, de ingang en uitgang verschillen van elkaar.
  • Houdt bij het cruisen afstand (1,5 m) van elkaar.
  • Seks is alleen toegestaan in een cabine.
  • Niet meer dan twee personen in een cabine.

Kijk uit voor zakkenrollers

De darkroom is tamelijk donker en kan nogal druk worden, zodat deze steeds weer zakkenrollers aantrekt. Laat kostbaarheden dan ook achter in een van de items die je incheckt in de garderobe, maar houd wat geld bij je, voor het geval je nog een drankje wilt kopen.

Huisregels

Wij hebben huisregels. Wij verzoeken je vriendelijk om je hier aan te houden. Klik om de knop om ze te bekijken.

Safe sex

The Cuckoo's Nest ziet veilige seks tegenwoordig als een noodzaak, vooral wanneer men seks heeft met wisselende partners. Daarom promoten we nu al jaren veilige seks en sinds september 2006 bieden we onze gasten gratis condooms, welke bij de garderobe te verkrijgen zijn. Afgezien daarvan bieden we informatie met betrekking tot veilige seks in de vorm van flyers en folders al zolang deze beschikbaar zijn. We zijn echter van mening dat het hebben van veilige seks ieders eigen verantwoordelijkheid is en we kunnen alleen proberen onze gasten te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

We raden onze gasten aan om altijd veilig te vrijen: gebruik een condoom met voldoende glijmiddel op water- of siliconenbasis. Echter, hoewel het gebruik van een condoom de beste bescherming kan zijn tegen het krijgen en verspreiden van HIV, beschermt dit niet voldoende tegen andere seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's). Het wordt daarom aanbevolen om je regelmatig te laten controleren: als je regelmatig seks hebt met verschillende partners, dan minstens twee keer per jaar. Als je denkt dat je een SOA hebt opgelopen, wacht dan niet op je volgende geplande check-up waardoor je het riskeert het te verspreiden, maar laat jezelf zo snel mogelijk controleren door de SOA-eenheid van de GGD.

Meer informatie en  testlocaties

MANtotMAN is een website van Soa Aids Nederland die zich richt op mannen die seks hebben met mannen (MSM), en biedt niet alleen allerlei informatie over MSM-seks, maar maakt het ook mogelijk om een gratis en anonieme HIV/SOA-test in Amsterdam of Rotterdam te regelen. Buiten deze steden zijn er meer dan 50 lokale GGD's (of GG&GD's) waar je op anonieme basis persoonlijk advies en informatie kunt inwinnen over soa's, hiv en veilige seks. Vraag daarvoor naar de sociaal verpleegkundige voor soa's en aids. Deze kan je doorverwijzen voor (gratis) verder onderzoek. De meeste lokale GGDs zullen je gratis (en anoniem) op HIV testen. Daarnaast biedt deze pagina op de site van GGD Amsterdam veel informatie over hun SOA Poli.